Retourneren

 

Is je bestelling niet helemaal wat je ervan had verwacht? Jammer, maar geen enkel probleem om deze te retourneren. Bij Rebelz & Roses heb je altijd de mogelijkheid je bestelling terug te sturen binnen 14 dagen na factuurdatum. Hierbij is het wel van belang om te vermelden dat je een aankoopbewijs nodig hebt om je geld terug te krijgen of garantie te krijgen.

 

Retourneren is vrij eenvoudig:

Stuur de artikelen inclusief de pakbon retour naar onderstaand adres

 

Rebelz & Roses

Dirk Hoogenraadstraat 83

2586TD Den Haag

 

Na ontvangst van je retourzending wordt het bedrag direct door ons terug gestort op je (bank)rekening/creditcard welke gebruikt is tijdens het plaatsen van de bestelling. Dit duurt vanaf het moment van overmaken maximaal 5 werkdagen. Als je betaald hebt met een creditcard kan het zijn dat het wat langer duurt.

 

Belangrijk: wij nemen retourzendingen alleen in behandeling als deze in originele staat inclusief labels & verpakkingen worden teruggestuurd. Beschadigde en/of gebruikte items worden geweigerd en teruggestuurd.

 

Zowel de kosten als het risico van verzenden zijn bij een retournering voor eigen rekening. Stuur de artikelen die je wenst te retourneren of om te ruilen in één zending terug om ervoor te zorgen dat de retourzending spoedig kan worden verwerkt. Niet-identificeerbare retourzendingen worden zo mogelijk teruggestuurd naar de afzender.

 

Let op: de retourkosten (dit zijn de kosten die je betaald voor het terugsturen van de bestelling naar ons) zijn voor eigen rekening!

 

Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan een item dat je wil retourneren moet voldoen:

– Het artikel dient binnen 14 dagen na ontvangst retour bij ons zijn binnengekomen

– Items moeten in originele staat en/of verpakking inclusief tag worden geretourneerd

– Items mogen niet zijn gedragen/gebruikt

– Items bevatten geen (make-up) vlekken

– Oorbellen, lingerie en bikini’s mogen niet worden geruild in verband met hygiëne.

 

Na ontvangst van je retourzending wordt het bedrag dat jij hebt betaald voor je bestelling direct door ons terug gestort op je (bank)rekening/creditcard. Dit duurt vanaf het moment van overmaken maximaal 5 werkdagen. Als je betaald hebt met een creditcard kan het zijn dat het wat langer duurt.

 

De verzendkosten (dit zijn de kosten die je betaald wanneer het product vanuit ons naar jou verstuurd wordt) worden alleen terugbetaald wanneer de gehele bestelling wordt geretourneerd. Als er een deel van de bestelling wordt geretourneerd, worden de verzendkosten dus niet terug gestort.

 

Let op: de retourkosten (dit zijn de kosten die je betaald voor het terugsturen van de bestelling naar ons) zijn voor eigen rekening! Wij adviseren je om jouw retourzending te versturen als pakketpost en jouw track & trace code goed te bewaren. Dit is je verzendbewijsje! Helaas komt het wel eens voor dat een brievenbuspakketje zoek raakt. Zonder track & trace code kunnen wij geen terugbetaling of vergoeding geven voor het vermiste pakketje.

 

Een artikel omruilen is helaas niet mogelijk. Wil je een andere maat of kleur? Dan kan je een nieuwe order plaatsen.

 

Heb je gebruikgemaakt van een kortingscode en deze code werkt niet meer? Dan kan je hier helaas geen gebruik meer van maken. Gelukkig hebben we vaker kortingsacties dus wees er dan snel bij!